ukenru
v-ukrayini-skorotyat-termin-diyi-zelenikh-covid-sertifikativ

В Україні скоротять термін дії "зелених" COVID-сертифікатів

 • 47708 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. В Україні скоротять термін дії "зелених" сертифікатів про вакцинацію проти COVID-19 до дев’яти місяців. Про це повідомила заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич в ефірі “Сніданку з 1+1”, передає кореспондент УНН.

Деталі

За словами Карчевич, Україна, зменшуючи термін дії документів про вакцинацію, орієнтується на таку саму практику країн ЄС.

"Ми готуємо таке саме рішення (про скорочення терміну дії сертифікатів до дев’яти місяців — ред.) на рівні українського законодавства. Воно буде прийнято орієнтовно на цьому тижні. Термін дії сертифікатів буде скорочено до 270 днів", — розповіла заступниця міністра охорони здоров'я.

Карчевич зазначила, що за ці зміни парламент може проголосувати в перші дні своєї роботи цього року.

Доповнення

З 10 січня в ЄС скорочено терміну дії COVID-сертифікатів з 365 до 270 днів.

21 грудня Єврокомісія схвалила нові правила щодо цифрового COVID-сертифікату у ЄС, які встановлюють обов'язковий період прийняття сертифікатів про вакцинацію у 9 місяців (а саме 270 днів) для подорожей всередині ЄС.

Державам-членам ЄС пропонується узгодити свої правила із цими новими правилами.

"Щоб забезпечити достатній час для технічного впровадження (нових правил - ред.) періоду прийняття та для кампаній ревакцинації держав-членів, ці нові правила мають застосовуватися з 1 лютого 2022 року", - вказали у Єврокомісії.

Додамо

СOVID-сертифікат — це документ у мобільному застосунку “Дія”, який підтверджує статус про вакцинацію проти коронавірусу, негативний результат ПЛР-тесту або те, що людина одужала від хвороби.

ЄС 20 серпня офіційно визнав, що українські сертифікати про вакцинацію проти COVID-19 у додатку “Дія” відповідають європейським.

Сертифікати про вакцинацію є двох видів - "жовті" (одна доза) та "зелені" (повний курс). Також у застосунку "Дія" з'явилася можливість згенерувати COVID-сертифікат про негативний результат ПЛР-тесту. Останній буде чинним 72 години від моменту здавання аналізу.

Українські Національні Новини

COVID-19