ukenru
v-ukrayini-prodovzhuyut-realizovuvati-psevdogruzinski-konyaki

В Україні продовжують реалізовувати "псевдогрузинські коньяки"

 • 88183 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Попри приписи АМКУ, в українських магазинах й надалі продовжують реалізовувати "псевдогрузинські коньяки", передає УНН.

Мова, серед іншого, про ТОВ "Атлантіс" (місто Дніпро), яке виробляє коньяк ТМ "Аджарі". Виробник напою позиціонує свій товар як нібито грузинський напій, використовуючи для цього грузинську назву, а у рекламних роликах - грузинську музику, національні костюми і т.д. Хоча ТОВ "Атлантіс" не має нічого спільного із Грузією або Вірменією: коньяк ТМ "Аджарі" розливається в Україні.

Варто зазначити, що коньяк ТМ "Аджарі" з'явився на полицях українських супермаркетів не вчора.

На такий обман споживачів у липні вже реагували в АМКУ. Тоді компаніям ТОВ "Атлантіс" (ТМ "Аджарі"), приватному малому підприємству "Лоцмен" (ТМ "Азнаурі"), ТОВ "СП Аквавінтекс" і ТОВ "Українська дистрибуційна компанія" (ТМ "Гудаурі") винесли суворе попередження і не виключили застосування фінансових санкцій.

Порушення від виробників "псевдогрузинського" алкоголю вимагали усунути у 10-денний термін. Та вже пройшло декілька місяців, а товар із грузинськими назвами й досі безперешкодно продається, вводячи й надалі споживачів в оману.

Як писав УНН, за словами директора Союзу споживачів України Максима Несміянова, рекомендації АМКУ у боротьбі із псевдогрузинським алкоголем неефективні.

Українські Національні Новини

Економіка