v-ukraini-zapratsiuvala-beta-versiia-dashbordu-z-danymy-yerdr-pro-provadzhennia-shchodo-biznesu

В Україні запрацювала бета-версія дашборду з даними ЄРДР про провадження щодо бізнесу

 • 15354 переглядiв

На сайті Офісу Генпрокурора запрацювала бета-версія аналітичного модуля ЄРДР з даними про злочини, які стосуються бізнесу. Дашборд містить статистику розслідувань та судових справ за 2024 рік та останні 5 років.

На вебсайті Офісу Генпрокурора запрацювала бета-версія дашборду – аналітичного модуля ЄРДР. Там послідовно викладена вибірка підтверджених правоохоронними органами злочинів за 2024 рік, які стосуються бізнесу. Про це УНН повідомляє з посиланням на ОГП.

Дашборд – це візуалізований додаток до системи ЄРДР, в якому зібрані і поєднані в зручному для аналізу і сприйняття форматі дані про статистику розслідувань та розгляду в судах справ. У бета-версії Дашборду послідовно викладена вибірка підтверджених правоохоронними органами злочинів за 2024 рік, які стосуються бізнесу, а також інформація про всі кримінальні правопорушення, які мали відношення до економічної сфери за останні 5 років

- йдеться в повідомленні.

Глава Офісу Президента України Андрій Єрмак зазначив, що у дашборді містяться дані про кількість зареєстрованих, зупинених, відновлених чи закритих правопорушень та кількість осіб, яким повідомили про підозру, застосували щодо них запобіжні заходи, відсторонили від посад, а також розмір завданих державі збитків та їх відшкодування.

"Доступ до нього відкритий для всіх охочих… Це відповідь на запити суспільства, бізнесу та інвесторів, які прагнуть бачити справедливість і доброчесність у діяльності правоохоронців", - написав Єрмак.

Генеральний прокурор Андрій Костін розповів, що в майбутньому до дашборду планують додати ще більше інформації, а сам інструмент поширити й на інші види кримінальних правопорушень.

В Україні створили Раду з питань підтримки підприємництва: став відомий її склад26.01.24, 22:20

Костін під час презентації дашборду з даними Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) про провадження щодо бізнесу, зазначив, що ця інформація жодним чином не впливає на таємницю досудового розслідування.

"Я думаю, що відкритість безумовно призведе до того, що сама правоохоронна система стане більш ефективною, тому що це взаємопов'язані процеси", - сказав Костін.

Член Ради з питань підтримки підприємств в умовах воєнного стану при Президентові України Артем Бородатюк зазначив, що буде постійне оновлення софту.

"Тобто через 3 місяці буде нова версія, але самі дані, така ціль стоїть, будуть оновлювати раз на місяць", - сказав Бородатюк.

Переглянути його можна за посиланням

Як повідомив Єрмак, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров додав, що протягом наступних місяців вивчатимуть роботу дашборду та збиратимуть відгуки користувачів для вдосконалення.

Рада з питань підтримки підприємництва розгляне ініціативу уряду щодо підвищення податків - Єрмак30.07.24, 17:54

Популярні

Новини по темі