v-ukraini-planuiut-sprostyty-protses-vidboru-suddiv

В Україні планують спростити процес відбору суддів

 • 30722 переглядiв

За словами народного депутата Дениса Маслова, Україна планує спростити процедуру відбору суддів, щоб зробити її швидшою і дешевшою, вирішивши проблему великої кількості вакантних суддівських посад і тривалого розгляду справ.

В Україні будуть оптимізовані процедури добору на посади суддів – вони мають стати менш тривалими та менш витратними для держави. Про це розповів народний депутат, голова парламентського Комітету з питань правової політики Денис Маслов, передає УНН.

Деталі 

За його словами, саме такі зміни передбачає ухвалений парламентом у першому читанні законопроєкт №10140. Маслов пояснив, що в Україні вдвічі менше суддів, ніж у Європі, тож деякі справи розглядаються роками.

При цьому станом на сьогодні в Україні вакантні близько 2000 суддівських посад, як наслідок – справи розглядаються роками, а ті, що мають швидко розглядатися, тягнуться кілька місяців. У таких умовах нам вкрай необхідно змінити процедури добору на посади суддів, щоби при цьому не втратити їх ретельність, а на посади, щоб приходили виключно ті люди, до яких немає питань щодо доброчесності та які мають відповідний професійний рівень

- зазначив нардеп. 

Доповнення

Водночас за його словами, держава повинна забезпечити гідні умови праці суддям, щоб вони не думали ні про що інше, окрім здійснення правосуддя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Необхідно повернути кримінальну відповідальність для суддів за їх заздалегідь неправомірні рішення – експерт

Комітет із питань правової політики, який займався цим законопроєктом і є відповідальний за нього, продовжить його доопрацювання до другого читання, щоб максимально врахувати інтереси всіх громадян та всіх учасників цього процесу

 - наголосив парламентарій.

Нагадаємо

З 13 листопада в Україні відновила роботу група експертів, яка проводитиме оцінку суддів на відповідність займаній посаді. Перевірять понад 1800 суддів.

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні планують спростити процес відбору суддів

     • 30722 переглядiв

    Норвегія готова закрити кордон з росією

     • 24372 переглядiв

    42 дрони-камікадзе за добу запустив ворог у районі Бахмута

     • 24490 переглядiв