v-ukraini-khochut-zaprovadyty-novi-pravyla-nadannia-vidpustok-dlia-viiskovosluzhbovtsiv

В Україні хочуть запровадити нові правила надання відпусток для військовослужбовців

 • 31001 переглядiв

Україна розглядає нове законодавство про надання військовослужбовцям відпустки при народженні дитини, відновлення після травм і догляду за дітьми, що передбачає до 14 днів для нових батьків і до 12 місяців для відновлення здоров'я.

У Верховній Раді зареєстровано проект закону, який передбачає надання нових відпусток для військовослужбовців, у тому числі і за доглядом за дитиною, йдеться в законопроекті №10313, пише УНН.

Деталі

Згідно законопроекту, військовослужбовцям буде надаватися відпустка при народженні дитини тривалістю до 14 календарних днів зі збереженням грошового забезпечення у повному обсязі.

Передбачається також і надання військовослужбовцям відпустки після поранення та для лікування. Такі відпустки можуть надаватися терміном до 12 місяців. Також бійцям можуть надаватися відпустки для проходження лікування за кордоном, яка може перевищувати 4 місяці.

Крім того, відпустки будуть надаватися для догляду за хворою дитиною віком до 14 років. Такі відпустки будуть надаватися терміном до 14 календарних днів, але якщо дитина потребуватиме стаціонарного лікування, військовослужбовці звільнятимуться від виконання службових обов’язків на весь час їхнього перебування в стаціонарі разом з хворою дитиною.

Нагадаємо

Під час дії воєнного стану військовослужбовці можуть йти у відпустки (не більш як на 10 днів) без пояснення причин.

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Тейлор Свіфт названо журналом Time людиною року

     • 32812 переглядiв

    В Румунії оголосили загальнонаціональну епідемію кору

     • 31631 переглядiв