ukenru
v-ugandi-vikrali-amerikansku-turistku

В Уганді викрали американську туристку

 • 8838 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Американську туристку і місцевого водія 2 квітня викрали озброєні люди в національному парку ім. Королеви Єлизавети в Уганді, сили безпеки країни почали їх пошуки. Викрадачі подзвонили з телефону однієї з жертв і зажадали викуп у 500 тисяч доларів. Про це повідомляє УНН з посиланням на " Голос Америки".

Згідно з інформацією видання, поліція встановила імена викрадених: це 35-річна американка Кімберлі Сью Ендікотт і її водій Джин Пол. За словами поліції, четверо невідомих викрали Пола і Ендікотт на території Національного парку ім. Королеви Єлизавети. Про викрадення повідомила літня пара, яку злочинці також схопили, але згодом відпустили.

Як повідомив в середу офіційний представник уряду Уганди Офвондо Опондо, поліція, військові та співробітники заповідника ведуть спільну операцію в спробі встановити місцезнаходження викрадених і звільнити їх. За його словами, викрадачі подзвонили з телефону однієї з жертв і зажадали викуп у 500 тисяч доларів.

"Ми вважаємо, що це і є причина викрадення", - додав Опондо.

Відзначимо, що заповідник розташований на заході Уганди, на кордоні з Демократичною Республікою Конго. Уганда закрила прикордонні пункти, щоб перешкодити злочинцям сховатися.

Додамо, що держсекретар США Майк Помпео провів зустріч з сім'ями американців, силою утримуваних в інших країнах. Він закликав їх не втрачати надії, але підкреслив, що США не виплачують викупів, щоб звільнити американських громадян.

"Будь ласка, не забувайте, що будь-яка виплата терористові або терористичному режиму дає їм гроші, щоб викрасти ще когось із наших громадян. Ми не можемо піти на такий ризик", - сказав Помпео.

Нагадаємо, раніше УНН повідомляв, що бойовики у М'янмі кілька годин тримали в заручниках близько 40 туристів з Таїланду.

Українські Національні Новини

Новини Світу