ukenru
v-tokio-prokhodyat-vibori-na-tli-pandemiyi-ta-z-nablizhennyam-olimpiyskikh-igor

В Токіо проходять вибори на тлі пандемії та з наближенням Олімпійських ігор

 • 17338 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Жителі Токіо прийшли в неділю на виборчі дільниці, щоб обрати членів міських зборів всього за 19 днів до початку Олімпійських ігор. Опитування показують, що Ліберально-демократична партія (ЛДП) прем'єр-міністра Йосіхіде Суги, швидше за все, виграє голосування. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Вибори в столиці, що проходять на тлі пандемії коронавірусу, мало вплинуть на давно заплановані Олімпійські Ігри. Наступні вибори в нижню палату пройдуть в жовтні.

Термін повноважень Суги на посаді президента партії закінчиться в кінці вересня, і сильні результати його партії в токійському опитуванні можуть допомогти йому протриматися ще один термін, кажуть аналітики.

Контекст

Недавнє опитування, проведене газетою Yomiuri Shimbun daily, показало, що 23% респондентів заявили, що проголосують за кандидатів від ЛДП, проти 17% за партію Tokyo Citizens First і 8% за Комуністичну партію Японії.

Партія Tokyo Citizens First хоче, щоб Олімпійські ігри проводилися без глядачів, а Комуністична партія Японії вимагає їх повного скасування. Суга заявив, що має намір провести Ігри, але без глядачів, якщо вважатиме це за необхідне.

Tokyo Citizens First тепер є найбільшою партією в столичному зібранні: 46 з 127 місць, за нею йде ЛДП з 25 місцями.

Регіональна партія, створена губернатором Токіо Юрико Койке, здобула переконливу перемогу на останніх виборах в 2017 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Японії стався потужний зсув ґрунту: двоє загиблих, 20 безвісти зниклих

Доповнення

Олімпійські ігри в Токіо, відкладені на рік через спалах вірусу, починаються 23 липня.

Вибори відбуваються під час триваючої хвилі пандемії в Японії: в суботу в Токіо було зареєстровано 716 нових випадків зараження COVID-19, що є найвищим показником за більш ніж п'ять тижнів.

Українські Національні Новини

Новини Світу