v-serpni-veresni-prohnozuietsia-zrostannia-zakhvoriuvanosti-na-covid-19

В серпні-вересні прогнозується зростання захворюваності на COVID-19

 • 12687 переглядiв

Заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін повідомив про очікуване зростання захворюваності на COVID-19 в Україні в серпні-вересні. В країні циркулює 10 підтипів коронавірусу, але ризиків введення локальних карантинів поки немає.

В Україні в серпні-вересні прогнозується зростання захворюваності на COVID-19. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Прогнозовано, що скоріш за все в серпні ми будемо спостерігати зростання й таке ж зростання буде продовжуватися до вересня включно. У вересні почнеться так званий епідемічний сезон ГРВІ та грипу. Зазвичай ми поступово вже підходимо до того, що у вересні та жовтні ми почнемо бачити перші прояви циркуляції інших респіраторних вірусів. Інші респіраторні віруси вони достатньо обмежують циркуляцію COVID-19, тому що ніколи не буває такого, щоб циркулювало 3 або 4-5 різних респіраторних вірусів

- сказав Кузін.

Підбиваючи підсумок він зазначив, що скоріш за все впродовж серпня-вересня в Україні буде зареєстрований підйом захворюваності.

Також за прогнозами він не повинен перевищувати показники міжепідемічного періоду, тобто не повинно призводити до введення протиепідемічних заходів

- повідомив Кузін.

Він також розповів, що в Україні за останній місяць трохи більше як 2,5 тис. людей вакцинувалися від COVID-19 й зауважив, що  це найнижчі показники в літні місяці й від початку року.

Кожного року спостерігаємо, що в березні-травні, навіть ще і в червні, підтримується рівень вакцинації на рівні 8-10 тис. Липень і серпень - найспокійніші місяці для населення, коли дуже низька кількість звернень

- сказав Кузін.

Доповнення

Кузін повідомив, що в  Україні є понад 500 тис. доз вакцини проти COVID-19.

Також Кузін заявив, що в Україні  поки що немає ризиків введення локальних карантинів або обмежувальних заходів через COVID-19.

Кузін повідомляв, що на території України циркулює щонайменше 10 різних підтипів коронавірусу, зокрема і штам FLiRT, який був зареєстрований вперше в світі в березні цього року. В країні за останній місяць зросла кількість захворювань, але поки що нема прогнозів про можливість епідемії.

У столиці суттєво зростає захворюваність на коронавірус - КМДА 29.07.24, 16:00

Анна Мурашко

COVID-19

Популярні

Новини по темі

Херсон уранці зазнав атаки рф: постраждала жінка

 • 26760 переглядiв

Бенксі створив сім робіт у Лондоні за сім днів

 • 15931 переглядiв

В Україні є понад 500 тис. доз вакцини проти COVID-19

 • 14910 переглядiв

Як підготувати першокласника до школи: поради психолога

 • 84578 переглядiв