v-rosiyi-vruchili-povistku-deportovanomu-z-mariupolya-17-richnomu-pidlitku

В росії вручили повістку депортованому з Маріуполя 17-річному підлітку

 • 46522 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Депортованому в росію з тимчасово захопленого Маріуполя 17-річному Богдану Єрмохіну вручили повістку про явку до військкомату московської області. 19 листопада Богдану виповниться 18 років і після цього, ймовірно, його відправлять до російської армії. Про це повідомляє Мінреінтеграції, пише УНН.

Цитата

«У росії вручили повістку українському підлітку Богдану Єрмохіну: закликаємо міжнародну спільноту терміново посприяти у поверненні хлопця в Україну», - йдеться у повідомленні.

Деталі

Зазначається, що Богдан – дитина-сирота, йому лише 17. У серпні 2022 року він був внесений до Єдиного реєстру осіб, в тому числі дітей, депортованих або примусово переміщених у зв’язку зі збройною агресією рф проти України.

На початку війни хлопець перебував на повному державному забезпеченні, оскільки навчався в Маріупольському вищому металургійному професійному училищі та проживав у гуртожитку училища в місті Маріуполь.

Під час захоплення міста російські військові перемістили його разом з іншими дітьми до москви. Звідти перевезли до дитячого санаторію «Поляна» в московській області. А в липні 2022 року, попри наявність законного опікуна, його передали під опіку в російську сім’ю.

За словами Богдана, йому видали російський паспорт і влаштували на навчання. У квітні 2023 року хлопець намагався повернутися в Україну, однак його затримали на кордоні з білоруссю і повернули назад до прийомної сім’ї.

Доповнення

З вимогою повернути Богдана в Україну було направлено вже 4 офіційні листи:

  • двічі від Віцепрем’єр-міністра України Ірини Верещук до Уповноваженого з прав людини у рф;
  • від НІБ до Голови Бюро Центрального агентства з розшуку МКЧХ і в копії до Голови Центрального агентства з розшуку МКЧХ та Голови делегації МКЧХ в Україні;
  • від Мінреінтеграції до Голови делегації МКЧХ в Україні.

Однак хлопець вже отримав повістку про явку до військкомату московської області. 19 листопада Богдану виповниться 18 років і після цього, ймовірно, його відправлять до російської армії.

«Цього не можна допустити. Я звертаюся до світової спільноти, до Міжнародного кримінального суду з проханням дати правову оцінку діям російської влади. А також прошу міжнародних лідерів допомогти у поверненні нашого хлопця, якого незабаром змусять воювати проти своєї ж країни», – наголошує Віцепрем’єрка Ірина Верещук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На саміті на Мальті запропонували створити міжнародну коаліцію держав для повернення депортованих рф українських дітей

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві зіштовхнулись дві маршрутки: постраждало сім людей

     • 48621 переглядiв