ukenru
v-pogoni-za-populizmom-yatsenko-ne-zmig-porakhuvati-yak-zekonomiti-na-nardepakh

В погоні за популізмом: Яценко не зміг порахувати, як зекономити на нардепах

 • 162583 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Народний депутат Антон Яценко, який піариться на ініціативі щодо зменшення зарплат нардепів до “мінімалки”, не зробив жодних розрахунків під час розробки відповідного законопроекту. Про це йдеться у висновку експертизи бюджетного комітету Верховної Ради, передає УНН.

Деталі

У законопроекті нардеп пропонує на період дії воєнного стану скасувати усі пільги та привілеї для народних обранців, а також встановити їх зарплати на рівні мінімалки, а зекономлені кошти перенаправити на потреби армії, що вимагає внесення змін до Державного бюджету. Водночас, Яценко не надав ані фінансово-економічного обґрунтування, ані відповідних розрахунків, як того вимагає регламент ВР та Бюджетний кодекс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Коли вкрав на 100 500 років вперед”: Железняк оцінив ініціативу нардепа Яценка зменшити зарплати парламентарів до мінімалки 

Додамо

Раніше, голова бюджетного комітету Юрій Арістов зазначив, що законопроект щодо зменшення зарплат нардепів є популістським, а Антон Яценко за рахунок нього піариться на біді українців. 

Економіст Олександр Охрименко зазначав, що значних надходжень до бюджету зменшення зарплат нардепів не принесе.

Цитата

“Чисто популізм. Сума, яка направляється на зарплату усіх депутатів, вона мізерна. Вона ніяк не може допомогти бюджету. У нас на сьогодні на армію в місяць ми витрачаємо 130 млрд грн, а заробітна плата усіх депутатів - 300 млн грн на рік. Це така дурня, що навіть смішно”, - заявив експерт.

Нагадаємо

На думку політолога Володимира Цибулько, Яценко вирішив зареєструвати популістський законопроект через те, що йому закидають колабораційну діяльність. 

Українські Національні Новини

Політика