v-ostanni-dni-import-elektroenerhii-vpav-v-ukrenerho-rozpovily-pro-prychynu

В останні дні імпорт електроенергії впав: в Укренерго розповіли про причину

 • 34516 переглядiв

Максимальний рівень імпорту електроенергії, який Україна може використовувати, становить 1700 МВт, проте цей обсяг не завжди досягається щоденно. Про це повідомив член Наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойко ефірі Суспільного, пише УНН.

"Максимальний рівень імпорту, який ми можемо використати – це 1700 МВт. Не кожен день ми максимальний обсяг електроенергії імпортуємо. В останні дні цей обсяг знизився. Але НЕК "Укренерго", добирає до цього граничного рівня шляхом залучення аварійної допомоги від наших сусідів, активуючи відповідні запити", - каже Бойко.

Він пояснює, що імпорт – це є гарантований перетік електричної енергії, а аварійна допомога, яку просить НЕК у суміжних системних операторів, надається тільки за наявності можливості таку допомогу надати.

"У наших сусідів – схожа погода, схожа температура, схоже підвищення навантаження в енергосистемі. Тому не завжди вони можуть надати нам таку допомогу. В пікові години імпорт електроенергії, який надходить в Україну, наближений до цифри у 1700 МВт", - додав він.

Нагадаємо

Голова Державної інспекції з енергетичного нагляду України Руслан Слободян зазначив, якщо споживач бачить у графіку, що у нього має бути електроенергія, але її не ввімкнули, він повинен повідомити про це свого оператора системи розподілу, щоб з'ясувати причину.

Ірина Колеснік

Економіка

    Популярні

    Новини по темі