ukenru
v-oon-privitali-kontakt-zelenskogo-z-putinim

В ООН привітали контакт Зеленського з Путіним

 • 7045 переглядiв

КИЇВ. 16 липня. УНН. В ООН вітають зусилля на всіх рівнях, в тому числі на двосторонньому, щодо врегулювання конфлікту на сході України. Про це заявила заступник Генерального секретаря ООН з політичних питань Розмарі Дікарло, виступаючи на засіданні Ради Безпеки ООН щодо мовного закону в Україні, передає УНН.

"У своєму виступі під час інавгурації Президент Зеленський наголосив необхідність миру і єдності і відкинув політику розділеності. Він підкреслив готовність проводити діалог для того, щоб вести період внутрішньої реформи і покласти край 5-річному конфлікту на сході України", - сказала вона.

За словами Дікарло, ООН сповнена рішучості підтримати таку заяву, яка підкреслює діалог, мир і всеосяжну роботу.

"Ми вітаємо зусилля на всіх рівнях, в тому числі на двосторонньому рівні між главами держав. Сподіваємося, що вони дадуть нову динаміку врегулювання конфлікту", - додала заступник Генсека ООН.

Крім неї, відновлення діалогу на вищому рівні привітав постійний представник Франції при ООН Ніколя де Рів'єр.

"Я хотів би привітати відновлення двосторонніх контактів на вищому рівні між Україною і Росією, в результаті чого 11 липня відбулася перша телефонна розмова між Президентом України і Президентом Російської Федерації", - заявив він.

Нагадаємо, Президент Росії Володимир Путін провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським.

Українські Національні Новини

Політика