ukenru
v-okupovanomu-krimu-svidka-yegovi-zasudili-do-6-rokiv-koloniyi

В окупованому Криму "свідка Єгови" засудили до 6 років колонії

 • 13897 переглядiв

КИЇВ. 5 березня. УНН. В окупованому Криму підконтрольний РФ Джанкойський суд "засудив" до 6 років колонії кримського "свідка Єгови" Сергія Філатова. Про це повідомляє "Крим.Реалії", інформує УНН.

"5 березня російський суд у Джанкої засудив Філатова до шести років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії загального режиму. Його забрали в СІЗО прямо з будівлі суду. Засідання проходило у відкритому режимі. На оголошення вироку зібралося близько сотні слухачів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що захист кримчанина Сергія Філатова, якого підконтрольний Росії Джанкойський районний суд засудив до 6 років колонії загального режиму за звинуваченням в організації діяльності забороненої в Росії релігійної організації "Свідки Єгови", має намір оскаржити рішення суду.

"Судити людину за віру, в цьому випадку будь-яке покарання буде надмірним. Я отримав рішення суду на руки, ознайомлюся з ним і однозначно готуватимуся до оскарження вироку", – сказав захисник Філатова Олег Захарчук.

Захарчук також розповів, що перед оголошенням вироку Філатову у співробітників поліції розпочалися навчання.

"О 8:45 судові пристави оголосили, що почнуть запускати охочих потрапити на оголошення вироку і в цей же час у поліції розпочалися навчання. Приїхали десятки співробітників поліції, МНС, ОМОН у касках, бронежилетах з автоматами. Зачистили площу. Потрапити до суду було практично неможливо. До суду потрапили близько 20 осіб, у тому числі співробітники спецслужб, які вели оперативну зйомку", – пояснив він.

Як повідомлялося раніше в УНН, у колонії в Росії побили "свідків Єгови", а в кінці року в Мурманську затримали нову групу цього релігійного напрямку.

Українські Національні Новини

Політика