v-odesi-zatrymano-ahenta-fsb-yakyi-khotiv-balotuvatysia-do-verkhovnoi-rady

В Одесі затримано агента фсб, який хотів балотуватися до Верховної Ради

 • 35317 переглядiв

Служба безпеки України затримала мешканця Одеси за шпигунство та планування диверсій; він мав намір проникнути до українського парламенту та передати розвідувальні дані до росії. Зараз він перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув'язнення.

В Одесі затримано зрадника, який збирав розвіддані, готував диверсії та планував стати народним депутатом України, щоб шпигувати і передавати інформацію російським спецслужбам. Про це повідомила Служба безпеки України, передає УНН.

Деталі

За даними слідства, спецслужби рф у жовтні дистанційно завербували жителя Одеси. Він вступив до місцевої громадської організації, яка займається питаннями екології, а також розмістив свою політичну рекламу на декількох пасажирських автобусах, щоб просувати свою кандидатуру в народні депутати України.

Гроші на "піар" фігурант отримував від фсб. Також він запросив для себе винагороду у 5,5 тисяч доларів щомісяця.

Крім цього зрадник намагався виявити локації ППО та засобів берегової оборони міста, у тому числі протикорабельних комплексів ЗСУ. Він передавав окупантам отриману інформацію через популярний месенджер, використовуючи різні телефони і номери.

Згодом ворожий агент ще й написав заяву на вступ до кремлівської партії "єдина росія", сподіваючись що у разі захоплення регіону увійде до керівної ланки окупаційної адміністрації.

Правоохоронці затримали колаборанта під час виконання ним дорозвідки місцевості поблизу одного з українських об’єктів. Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Розконсервованого" агента фсб затримали за шпигування за ЗСУ на півночі України

Ганна Оніщенко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    VIP-казино Billionaire знову відкриває свої двері для гостей

     • 35312 переглядiв

    Мера Сум відсторонено від посади ще на два місяці

     • 34090 переглядiв

    Гроші за вподобайки: нова схема онлайн-шахраїв

     • 32793 переглядiв