ukenru
v-mzs-zaklikali-stvoriti-tribunal-dlya-rosiyskikh-zlochintsiv

"Як було в 1945 році з нацистами": у МЗС закликали створити трибунал для російських злочинців

 • 104005 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Міністерство закордонних справ України закликало міжнародну спільноту підтримати створення спеціального трибуналу для розслідування агресії рф проти України, щоб російські злочинці постали перед трибуналом так, як це було з керівництвом нацистської Німеччини. Про це повідомляє УНН, посилаючись на коментар МЗС України.

Цитата 

"Поки кремль не припинить розпочату ним війну і не понесе належне покарання за свої злочини, у тому числі у вигляді компенсацій за завдані руйнування та судових вироків для воєнних злочинців, санкційний тиск має лише посилюватися. путінський режим повинен втратити будь-який вплив у світі й можливості здійснювати зовнішню агресію, вести інформаційні та психологічні операції, поширювати корупцію та маніпулювати історією та культурою заради захисту своїх загарбницьких інтересів", - йдеться в повідомленні. 

Деталі

В МЗС зазначили, що перемога України у війні стане поштовхом до оновлення загальної архітектури світової безпеки та створення дієвих механізмів, які б унеможливили повторення як російської, так і будь-якої іншої міжнародної агресії.

"За 100 днів війни кремль так і не досягнув головної мети - підкорення України. Натомість росія стала найбільш підсанкційною державою у світі, а її діяльність в рамках міжнародних організацій та участь в міжнародних заходах суттєво обмежилася або припинилася. Українська армія хоробро тримає оборону і звільнила території у низці областей. Україна рішуче налаштована на повну перемогу над російським загарбником", - підсумували у відомстві. 

Нагадаємо 

У Міністерстві юстиції заявили, що на утримання одного військовополоненого потрібно щонайменше 3 тисячі гривень щомісячно.

Українські Національні Новини

Суспільство