v-mzs-rf-zayavili-scho-ne-gotovi-miritisya-z-chinnimi-aspektami-zernovoyi-ugodi

Москва шукає способи зірвати зернову угоду: мзс рф заявило про "невиконання домовленостей"

 • 177659 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. російська сторона "не готова миритися з нинішнім станом справ" зернової угоди, тому порушить питання про перегляд її аспектів. Про це заявив заступник глави мзс рф олександр грушко, пише УНН з посиланням на росЗМІ.

Цитата 

"Там є положення про те, що вона (зернова угода, - ред.) діє 120 днів, після чого країни мають переглянуть її дію. У разі потреби можуть вноситися зміни до відповідної угоди. Ми встановили проблему, тому що очевидно, що з нинішнім станом речей погоджуватися не можна, оскільки воно суперечить принциповим розумінням, які створювали контекст для роботи за цими документами", - заявив грушко.

Деталі

Він повідомив, що росія здійснила аналіз виконання меморандуму і дійшла висновку, що начебто "87% суден із продовольством йдуть не до найбідніших країн, а до держав ЄС та інших місць, які до голодуючих ніяк не належать".

Крім того, на думку російської сторони, умови меморандуму, Євросоюз "не має наміру виконувати". 

Додамо

Перше судно, зафрахтоване ООН, пришвартувалося у Джибуті 30 серпня у відповідь на посуху, що охопила Африканський Ріг.

Другий корабель ООН прибув до Туреччини минулого тижня. В даний час пшениця перемелюється в борошно, а потім буде завантажена на нове судно і відправлена до Ємену (дата не розголошується - ред.).

Третє судно, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН, стоїть на якорі у Стамбулі та планує вирушити в Україну та забрати ще одну партію пшениці.

Що передувало

путін раніше заявив, не посилаючись на жодне джерело, що лише два з 87 суден в рамках "зернової угоди", що перевозили 60 000 тонн продукції, вирушили до бідних країн. путін звинуватив європейські країни в тому, що вони діють як "колонізатори", і сказав, що вони "вкотре просто обдурили країни, що розвиваються".

Офіційні особи США відкинули слова путіна як такі, що не відповідають дійсності, і відзначили, що частина зерна, яке відправляється до Європи, потім переробляється для бідних країн.

Посилаючись на дані ООН, міністерство оборони Великої Британії заявило, що близько 30% зерна, що експортується в рамках угоди, було поставлено до країн з низьким та середнім рівнем доходу в Африці, Близькому Сході та Азії.

Очікується, що до голодуючих районів Африки та Близького Сходу почнуть надходити нові партії у рамках Всесвітньої продовольчої програми ООН, реалізація якої лише розпочинається.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Ворожий удар по Харкову: загинув чоловік, поранено шістьох людей

     • 105424 переглядiв