ukenru
v-minregioni-rozpovili-za-chiy-rakhunok-mayut-vstanovlyuvatis-boyleri

В Мінрегіоні розповіли, за чий рахунок мають встановлюватись бойлери

 • 32865 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Встановити бойлери чи газові колонки як альтернативу центральному гарячому водопостачанню можна за рахунок видатків місцевих програм, а також за кошти співвласників будинків. Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у відповіді на журналістський запит УНН.

"Встановлення газових колонок, бойлерів, котлів та інших водонагрівальних приладів здійснюється за кошти співвласників будинку, а також видатків місцевих програм, інших не заборонених законодавством джерел фінансування", - зазначили у відомстві.

За даними прес-служби, рішення про перехід на той чи інший вид гарячого водопостачання приймають співвласники будинку. Крім того, при проектуванні та будівництві житлових будинків забудовник може самостійно вибирати системи тепло забезпечення і теплоспоживання будинку, з урахуванням техніко-економічної доцільності та вимог законодавства.

Нагадаємо, в Україні вартість тарифів на водопостачання у вересні зросла на 12,7% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Також зросли тарифи на гаряче водопостачання та опалення за місяць на 0,1%, за рік – на 3,6%, а з початку року – на 0,4%.

Українські Національні Новини

Економіка