ukenru
v-kiyevi-zaplanovano-nizku-zakhodiv-do-shostoyi-richnitsi-z-pochatku-yevromaydanu

В Києві заплановано низку заходів до шостої річниці з початку Євромайдану

 • 11799 переглядiв

КИЇВ. 21 листопада. УНН. До Дня Гідності та Свободи, що відзначають щороку 21 листопада, Національний музей Революції Гідності разом із партнерами підготував низку заходів різного спрямування – виставки, вистави, показ фільмів, інсталяції, презентація книжок і відеороликів, лекції, також стартує кампанія соціальної реклами. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу музею Революції Гідності.

Програма розписана з 15 листопада до 20 грудня.

Так, 21 листопада відбудеться поминальний молебень та покладання квітів біля каплиці на алеї Героїв Небесної Сотні у Києві (Екуменічний храм архистратига Михаїла та українських Новомучеників УГКЦ).

У той же день заплановане відкриття виставкового простору й виставки з однойменною назвою "М³: Майдан. Меморіал. Музей" на місці будівництва Музею Революції Гідності на вулиці Інститутській.

"Котлован на алеї Героїв Небесної Сотні у центрі Києва із занедбаної пустки перетворюється на новий простір, набуває особливого символізму, змісту та функцій. Тут буде споруджено Музей Революції Гідності. А допоки зведемо стіни українського Парфенону свободи, тут діятиме динамічний виставковий і громадський простір просто неба. Тут будемо розповідати про Майдан і його героїв, вивчати уроки історії, осмилювати теперішнє. Аби міцнішати як політична нація, дорослішати як громадянське суспільство, розвиватися як демократія. Бо маємо захистити нашу гідність, свободу, майбутнє", – розповідає Ігор Пошивайло, директор Національного музею Революції Гідності.

Серед інших заходів: молитва за Небесною Сотнею і запалення свічок у каплиці на алеї Героїв Небесної Сотні у Києві (Екуменічний храм архистратига Михаїла та українських Новомучеників УГКЦ). Після цього можна буде послухати концерт у Театрі на Подолі.

Зазначимо, що певні заходи триватимуть і після 21 листопада: Презентація мистецького проекту "Метемпсихоз" Олі Рондяк; Виставка "Нью-Йорк – Іловайськ: Вибір" пам'яті Марка Паславського; Виставка актуального плаката "Не замість зброї" Миколи Гончарова на тему Революції Гідності та подій, пов’язаних із російською агресією.

З повним списком подій та урочистостей можна ознайомитись за посиланням.

Нагадаємо, минулого року, вшанувати річницю Євромайдану у Києві зібралось менше 50 осіб.

Українські Національні Новини

Суспільство