ukenru
v-italiyi-vidbulasya-znamenita-schorichna-apelsinova-bitva

В Італії відбулася знаменита щорічна битва апельсинами

 • 65249 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Днями в невеличкому італійському містечку Іврей пройшла апельсинова битва, яка символізує свободу місцевих жителів та прихід весни, передає УНН з посиланням на Herald Sun.

У битві апельсинів взяли участь кілька тисяч людей, всього 9 команд. Судді фестивалю попередили, що, за правилами, глядачі самовільно не можуть кидати фрукти, але мають право взяти участь у поєдинку. Потрібно всього лише приєднатися до будь-якої команди та одягнути помаранчеву шапку.

Зазвичай за одну битву знищується кілька тонн апельсинів. А після поєдинку приблизно 150-200 учасників звертаються до лікарень з травмами та ушкодженнями різного ступеню тяжкості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ріо-де-Жанейро проходить щорічний карнавал

Зазначимо, невелике італійське містечко Іврей, розташоване в провінції Турин, одержало популярність через місцевий карнавал – битву апельсинів, яка щорічно проходить в рамках свята. По суті, битва апельсинів – найцікавіший захід Іврейського карнавалу. Він проходить в лютому або в березні протягом трьох днів - з неділі по вівторок.

Карнавал веде свою історію з 1808 року, а ось битва апельсинів в сучасному вигляді з'явилася набагато пізніше - після Другої світової війни. Під час свята місцеві жительки-дівчата, стоячи на балконах, кидали апельсини в хлопців, щоб привернути до себе увагу. Молоді люди, в свою чергу, кидали фрукти у відповідь. Так поступово жартівливий звичай переріс у справжню екстремальну битву зі своїми правилами.

Українські Національні Новини

Новини Світу