ukenru
v-italiyi-rezhim-ns-cherez-covid-19-prodovzheno-do-31-grudnya

В Італії режим НС через COVID-19 продовжено до 31 грудня

 • 28511 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. Уряд Італії продовжив режим надзвичайного стану в країні до кінця 2021 року. Про це інформує УНН з посиланням на заяву уряду Італії.

Деталі

З поверненням до неухильно зростаючого рівня випадків коронавірусу, після декількох тижнів спаду, Італія знову продовжила національний надзвичайний стан.

Надзвичайний стан діє в країні вже 18 місяців. Вперше він був введений 31 січня 2020 року, незабаром після того, як перші випадки коронавірусу були виявлені у туристів, які відвідували Рим.

Контекст

Оголошення режиму надзвичайного стану, дає уряду і регіональній владі право швидко вносити зміни у відповідь на ситуацію, що постійно змінюється через зростання кількості випадків COVID-19.

Спеціальний пропуск-сертифікат з відмітками про щеплення від коронавірусу знадобиться в італійських кафе, ресторанах, літаках і поїздах далекого прямування. 

Зелений пропуск (Green Pass) буде дійсний для доступу до барів і ресторанів, басейнів, спортивних залів, змагань і всіх інших заходів з 5 серпня, навіть для тих, хто отримав одну дозу вакцини, а також для тих, хто пройшов тестування протягом попередніх 48 годин або ж для тих, хто одужав від COVID-19 протягом останніх шести місяців.

Зелений пропуск також дає можливість відвідувати кіно або театр. Те ж саме з відвідуванням матчів на стадіонах і концертів. Дискотеки залишаться закритими.

14-денний карантин, у разі прямого контакту з людиною хворою на COVID-19, буде скорочений для тих, у кого є зелений пропуск, але поки не відомо на скільки.

Для заходів і спортивних змагань в білій зоні дозволена місткість не може перевищувати 50% максимально дозволеної на відкритому повітрі і 25% в приміщенні.

У жовтій зоні дозволена місткість не може перевищувати 25% і, в будь-якому випадку, максимальна кількість глядачів не може перевищує 2 500.

У разі порушення обмежень може стягуватися штраф у розмірі від 400 до 1 000 євро.

Додамо

За даними ВООЗ, Італія по захворюваності COVID-19 знаходиться на десятому місці в світі. У країні 4,3 млн випадків зараження і 127 900 смертельних випадків через коронавірус.

Українські Національні Новини

Новини Світу