v-ispaniyu-pribula-grupa-ukrayinskikh-viyskovikh-dlya-navchannya-na-zrk-hawk

В Іспанію прибула група українських військових для навчання на ЗРК Hawk

 • 47634 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. В Іспанію прибула чергова група українських військових для навчання на зенітно-ракетних комплексах Hawk. Про це повідомила пресслужба Міноборони Іспанії, передає УНН.

Цитата

“У продовження заходів, що вже проводилися протягом першого півріччя 2023 року, 74-й зенітно-артилерійський полк викладає новий курс для навчання кількох десятків українських військових із використання та обслуговування ракетного комплексу HAWK”, — зазначили в оборонному відомстві Іспанії.

Деталі

Навчання українських військових із використання зенітно-ракетного комплексу HAWK проходять в рамках Європейської військової місії із допомоги Україні. Ці навчання покликані покращити та зміцнити можливості протиповітряної оборони України.

У Міноборони Іспанії зазначають, що HAWK ефективні, як і в боротьбі із літаками-бомбардувальниками, так і з ракетами та бпла.

Комплексне навчання цього модуля, що включає теоретично-практичне навчання, проходитиме в Дос-Ерманас (Севілья). Українських військових навчатимуть відібрані інструктори з числа висококваліфікованого та досвідченого персоналу полку. Завдяки їм український персонал отримає необхідні навички та знання щодо роботи зенітної системи HAWK через насичену програму інструктажу та підготовки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Будинок Шарія в Іспанії закидали коктейлями Молотова

Додатково

6 листопада у Литві почалися міжнародні військові навчання під кодовою назвою “Сильний Грифон”. У навчаннях, які організовує литовська армія, беруть участь американські, польські та португальські військові. Про це повідомило Польське радіо.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Карпати прийшла зима: сніжне відео

     • 50051 переглядiв

    Зеленський отримав звіт Єврокомісії

     • 45436 переглядiв