ukenru
v-ispaniyi-ministr-zaklikav-zniziti-spozhivannya-chervonogo-myasa

В Іспанії міністр закликав знизити споживання червоного м'яса

 • 18519 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Міністр Іспанії у справах споживачів Альберто Гарсон закликав знизити споживання червоного м'яса для збереження здоров'я і планети, передає УНН, посилаючись на La Vanguardia.

Цитата:

“Люди знають про те, яку роль у зміні клімату відіграють парникові гази, але в основному пов'язують це з викидами автомобілів. Лише нещодавно заговорили про вплив промислового тваринництва на клімат", — розповів Гарсон.

Також він додав, що в Іспанії ця проблема замовчується сильніше, ніж в інших країнах. Споживання червоного м'яса перевищує рекомендоване в 2,5 рази.

"На тваринництво припадає 14,5% викидів парникових газів, що відповідають за глобальне потепління, за даними ФАО, і що якщо іспанці зможуть пристосуватися до помірного споживання м'яса, рекомендованого органами охорони здоров'я, можна буде домогтися 50% скорочення викидів", — пояснив міністр.

Гарсон вважає, що це допоможе уповільнити зміну клімату та його негативні наслідки.

До слова

МОЗ України рекомендує обмежити вживання червоного м'яса до 500 грамів на тиждень.

Всесвітня організація охорони здоров'я, тим часом, повідомляє про дані, які встановлюють зв'язок між споживанням червоного м'яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров'я рекомендують обмежити вживання в їжу м'ясної продукції і червоного м'яса, оскільки з ними пов'язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.

Червоне м'ясо — усі види м'яса (м'язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.

Додамо

Дієтолог радить приготувати до новорічного столу нежирне м'ясо птиці: курятину або індичку.

Українські Національні Новини

Новини Світу