v-islandiyi-ofitsiyno-zayavili-pro-zavershennya-viverzhennya-vulkana

В Ісландії офіційно заявили про завершення виверження вулкана

 • 3010001 переглядiв

КИЇВ. 17 серпня. УНН. Ісландське метеорологічне управління в середу офіційно оголосило про завершення виверження вулкана Litli-Hrútur ("Маленький баранець") поблизу Рейк’явіка, що почалось ще минулого місяця. Про це йдеться в заяві відомства, пише УНН.

Цитата 

"Минуло десять днів з моменту останнього вимірювання активності в кратері Litli-Hrútur. У цьому районі більше не спостерігається жодних деформацій, а сейсмічна активність значно знизилася", – зазначило Ісландське метеорологічне бюро (IMO).

"У результаті можна сказати, що ще одна глава у відродженні вулканізму на півострові Рейк'янесскагі підійшла до кінця", – додали у відомстві.

Нагадаємо

Забруднення небезпечними для життя токсичними газами через тріщинне виверження вулкану, неподалік столиці Ісландії - Рейк'явіку, змусило поліцію обмежити доступ до місця виверження, а місцевим жителям рекомендувати закрити вікна та увімкнути вентиляцію

Довідково 

В Ісландії налічуються 33 вулканічні системи, які наразі вважаються активними, що є найбільшою кількістю в Європі. В середньому виверження вулканів у країні відбувається кожні п'ять років.



Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Україна не отримає винищувачі F-16 цієї осені чи зими - Ігнат

     • 1168647 переглядiв

    Суперкубок УЄФА-2023: Манчестер Сіті переграв Севілью

     • 1374491 переглядiв

    Окупанти обстріляли прикордоння Сумщини 31 раз

     • 649795 переглядiв