v-irpeni-vvodiat-tymchasovi-hrafiky-obmezhennia-vodopostachannia

В Ірпені вводять тимчасові графіки обмеження водопостачання

 • 16727 переглядiв

У зв'язку з тривалими перебоями в електропостачанні та надмірними поливами, що призвели до критичного падіння тиску у водопровідній мережі, в Ірпені Київської області були введені тимчасові графіки обмеження водопостачання.

У п'ятницю, 12 липня, в Ірпені Київської області  запровадили тимчасові графіки обмеження водопостачання через довготривалі відключення електрики та надмірний полив. Про це заявив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин, передає УНН.

Деталі 

Через довготривалі відключення електрики та надмірний полив маємо критичне падіння тиску в мережі водопостачання. Щоб стабілізувати ситуацію вводимо тимчасові графіки обмеження водопостачання

- пояснив міський голова міста. 

За його словами графік по місту на 12 липня наступний:

  • з 17:00 до 22:00 – вода матиме достатній тиск;
  • з 22:00 – вода подаватиметься із заниженим тиском (на верхніх поверхах можлива її повна відсутність) – аби встигнути наповнити резервуари на наступну добу.

Аномальна спека в Україні та Європі: у ДТЕК попередили про особливий дефіцит в енергосистемі 11.07.24, 15:02

Маркушин розповів, що на балансі "Ірпіньводоканалу" перебувають сотні об'єктів. Критична інфраструктура водоканалу, яка відповідає за подачу води у водопровідну мережу міста, має потужні генератори і працює безперебійно.

Але забезпечити генераторами всі відключені свердловини (їх 60), й головне контролювати їхню роботу – задача практично непідйомна для наших ресурсів

- пояснює Маркушин. 

Він зауважив, що наразі через спеку це нагальна в багатьох громадах України, через що столиця вдвічі зменшила подачу води до Ірпеня.

Наші комунальні служби в екстреному режимі весь тиждень. Перепідключаємо живлення, об’єднуємо подачу електроенергії до кількох свердловин одночасно. Але для повного повернення тиску потрібна робота одночасно усіх свердловин та додаткові кошти на паливо для генераторів – виділення цих коштів передбачено вже на наступній сесії

- підсумував міський голова міста. 

Нагадаємо

У суботу, 13 липня, стабілізаційні відключення відбуватимуться протягом дня в усіх регіонах України, з більшими відключеннями в години пік. У цей період через високе споживання електроенергії одночасно відключатимуться кілька черг користувачів.

Популярні

Новини по темі

Війська рф скинули авіабомбу на Лиман: поранено 4 людей

 • 24116 переглядiв