ukenru
v-irani-virishili-stratiti-cholovika-zvinuvativshi-u-shpigunstvi-na-tsru

В Ірані вирішили стратити чоловіка, звинувативши у "шпигунстві на ЦРУ"

 • 18697 переглядiв

КИЇВ. 4 лютого. УНН. Ймовірний агент ЦРУ засуджений в Ірані до смертної кари за шпигунство в галузі іранської ядерної програми. Про це у вівторок повідомив журналістам офіційний представник Верховного суду Ірану Голям Хосейн Ісмаїлі, пише УНН.

"Один з шпигунів ЦРУ на ім'я Амір Рахімпур був засуджений до смертної кари. Верховний суд залишив в силі цей вирок, - цитує Хосейна Ісмаїлі агентство Tasnim. - Він намагався передати інформацію про атомну програму Ірану розвідці США".

За його словами, "вирок повинен бути незабаром виконано, щоб його покровителі зрозуміли, що Іран не буде потурати своїм закордонним ворогам". "Наші логіка і дія показують (готовність) до рішучих заходів у відповідь на ворожі ініціативи", - зазначив Ісмаїлі.

Він додав, що "були виявлені ще два агента ЦРУ, які здійснювали свою діяльність у благодійній організації". "Вони були засуджені до 10 і п'яти років ув'язнення", - сказав представник Верховного суду.

У зв'язку із загостренням відносин між Тегераном і Вашингтоном в Ірані йде кампанія по виявленню іноземних агентів. Так, 1 жовтня 2019 року було винесено смертний вирок громадянину країни за шпигунство на користь США.

Українські Національні Новини

Новини Світу