ukenru
v-indiyi-pomer-glava-naybilshoyi-rodini-u-sviti-u-nogo-bulo-38-druzhin-i-89-ditey

В Індії помер глава найбільшої родини у світі. У нього було 38 дружин і 89 дітей

 • 21147 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. 76-річний індієць Зіона Чана помер 13 червня, залишивши після себе, за деякими відомостями, 38 дружин, 89 дітей і 36 онуків. Його сім'я вважалася найбільшою у світі, хоча дані про її точну чисельність, за різними повідомленнями, трохи різняться. Про це пише Бі-бі-сі, передає УНН.

Про Зіона Чана

Чана був духовним лідером близької до мормонства релігійної секти Чана Пол, яка практикує полігамію.

Зіона Чана страждав на діабет і гіпертонію. Увечері в неділю хворого доставили з дому в клініку, де лікарі констатували смерть.

Всі члени секти Чана Пол, яких налічується близько двох тисяч, живуть в селі Бактавнг Тлангнуам в 55 км від міста Аїджал, столиці штату Мізорам на північному сході Індії.

Духовний лідер і його велика сім'я займали чотириповерховий будинок зі ста кімнат під назвою Чуар Тан Рун, що перекладається як "Нове покоління", який помітно здалеку через його яскраво-бузковий колір, відзначає Бі-бі-сі. Незважаючи на величезні розміри будинку, не кожен член сім'ї міг мати окрему кімнату.

Зіона Чана був постійним героєм преси та телебачення, а його будинок - туристичною визначною пам'яткою. Гості зі всієї Індії та з-за кордону приносили селі додатковий дохід.

Чана володів меблевою фабрикою і свинофермою та користувався повагою односельців не тільки як духовний наставник, а й як людина, що забезпечила багатьох з них роботою. Село різко виділяється на тлі сусідів своїм достатком.

Про родину

Дружини та діти займалися городництвом. Сам Зіона Чана до останніх днів працював з ранку до вечора, так як секта Чана Пол проголошує наполегливу працю як релігійний обов'язк людини.

У родині панували сувора ієрархія, дисципліна і шанування її голови.

За повідомленням ЗМІ, домочадці за одну вечерю з'їдали 30 курей і 60 кг картоплі або 50 кг рису.

Неможливо стверджувати з упевненістю, що полігамна родина Зіона Чани дійсно найбільша в світі. Є й інші претенденти на цей титул, відзначає Бі-бі-сі.

До того ж і склад його сім'ї відомий не точно. За деякими повідомленнями, вона налічувала 39 дружин, 94 сина і дочки, 33 онуків і одного правнука - всього 181 людини.

Reuters повідомляє, що свою першу дружину, яка була на три роки старша за нього, Зіона Чана зустрів, коли йому було 17.

Одного разу за один рік він взяв за дружину відразу десять жінок.

Секту Чана Пол заснував в 1942 році дід Зіона Чани.

Нагадаємо

У січні цього року мешканка Малі народила відразу дев'ятьох дітей.

А в червні цього року жінка з Південної Африки заявляла, що народила відразу десятьох дітей. Але в уряді кажуть, що це не підтверджено.

Українські Національні Новини

Новини Світу