v-indii-pryzupynyly-diialnist-federatsii-borotby-cherez-skandal-z-seksualnymy-domahanniamy

В Індії призупинили діяльність Федерації боротьби через скандал з сексуальними домаганнями

 • 27523 переглядiв

Міністерство спорту Індії призупинило діяльність Федерації боротьби через скандал із сексуальними домаганнями, звільнивши новообраних керівників, пов'язаних з обвинуваченим екс-президентом.

Після скандалу з сексуальними домаганнями Міністерство спорту Індії призупинило діяльність Федерації боротьби і звільнило новобраних керівників. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Міністерство спорту вжило заходів після того, як Федерація обрала нового президента Санджая Сінгха, якого підтримав попередник Брідж Бхушан Шаран Сінгх. Саме Бріджа Сінгха звинуватили у сексуальних домаганнях до жінок-спортсменок і залякуванні. У відношенні до нього триває розслідування. Сінгх заперечує будь-які правопорушення.

Новообраний орган, схоже, повністю контролюється колишніми посадовцями. Діяльність Федерації ведеться з приміщень, які контролюються колишніми посадовими особами

- йдеться у листі міністерства, який є розпорядженні Reuters.

У листі міністерство звернулося до Олімпійської асоціації Індії з проханням створити спеціальний комітет для управління Федерацією.

За неспроможність провести вибори вчасно діяльність Федерації боротьби Індії вже призупинена керівним органом - Об'єднаною світовою федерацією боротьби.

Також на знак протесту проти виборів збірну покинула провідна борчиня Сакши Малік.

А перший індійський борець Баджранг Пунія, який виграв чотири медалі чемпіонату світу, оголосив, що на знак протесту проти виборів поверне свою найвищу цивільну нагороду Індії.

Читайте також: Протести через сексуальне насильство в Індії: Жінки підпалили будинок підозрюваного

Анастасія Рябоконь

Спорт

    Популярні

    Новини по темі