v-hruzii-z-serpnia-zapratsiuie-tekhnichna-baza-peredbachena-zakonom-pro-inoahentiv

В Грузії з серпня запрацює технічна база, передбачена законом про "іноагентів"

 • 13933 переглядiв

Мін'юст Грузії підготував технічну базу для реєстрації 'іноагентів', яка запрацює з 1 серпня. За невиконання вимог закону передбачено штраф у 25 тисяч ларі.

Мін'юст Грузії  вже підготував технічну базу, необхідну для реєстрації неурядових та медійних організацій у базі "Агентське право". Вона запрацює 1 серпня. Про це він повідомив міністр юстиції країни Раті Брегадзе, передає УНН і посиланням на грузинську службу "Радіо Свобода"

"З 1 серпня організації, які відповідають цим критеріям, уже можуть подавати заявки... все (технічна база - ред.) готове... якщо організація не виконує вимоги, передбачені законом, не підкоряється законодавству Грузії, ви знаєте.. Це означає штраф у розмірі 25 тисяч ларі", – сказав міністр.

У Грузії понад 120 неурядових організацій подають позов до Конституційного суду через закон про іноагентів17.07.24, 21:45

Доповнення 

Незважаючи на заклики міжнародних партнерів, 28 травня парламент Грузії подолав вето президента на "закон про агентів". Цей закон оголошує носіями інтересів іноземного впливу всі громадські та медійні організації, які отримують фінансування від стратегічних партнерів країни.

Після ухвалення закону Євросоюз припинив частину допомоги Грузії, а США відклали військові навчання на невизначений термін.

Тетяна Краєвська

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    NVIDIA анонсує серію оновлень, зокрема генеративні моделі ШІ

     • 12607 переглядiв