v-elektronnu-systemu-okhorony-zdorovia-vnesly-vzhe-ponad-3-mlrd-medychnykh-zapysiv-moz-prodovzhuie-tsyfrovizatsiiu

В електронну систему охорони здоров'я внесли вже понад 3 млрд медичних записів, МОЗ продовжує цифровізацію

 • 13739 переглядiв

Міністерство охорони здоров'я України скасувало понад 30 паперових медичних форм та документів, переходячи на електронний облік. В ЕСОЗ вже внесено понад 3 млрд електронних медичних записів, формуючи єдиний цифровий медичний простір.

Міністерство охорони здоров'я скасувало понад 30 паперових облікових медичних форм та документів на користь електронного обліку. Це спрямовано на створення єдиного цифрового медичного простору, у якому медична інформація пацієнтів зберігається в ЕСОЗ, куди уже внесено понад 3 млрд електронних медичних записів, пише УНН з посиланням на МОЗ.

Деталі

Повідомляється, що нещодавно наказом МОЗ від 10 липня 2024 № 1200 було скасовано ще 30 паперових форм і документів. Тепер медичним працівникам все менше інформації потрібно дублювати на папері, адже вона зберігається централізовано – в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ). 

"Поступова цифровізація медичної сфери дозволить сформувати єдиний цифровий медичний простір, у якому медична інформація пацієнтів буде зберігатися централізовано та захищено", - наголосили у МОЗ.

На сьогодні в ЕСОЗ, центральному елементі eHealth, як повідомляється, уже внесено понад 3 млрд електронних медичних записів. "Відтак медична інформація щодо проведених консультацій, щеплень, обстежень, перенесених операцій та госпіталізацій, проведеної діагностики тощо зберігається в єдиному захищеному місці", - вказали у МОЗ.

Україна змінила вимоги до сертифікації лікарських засобів, що експортуються - МОЗ17.05.24, 15:58

Юлія Шрамко

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    Після ворожих ударів по Харкову знову лунають вибухи

     • 16070 переглядiв