v-ekvatorialniy-gvineyi-pidtverdili-13-vipadkiv-likhomanki-marburg

В Екваторіальній Гвінеї підтвердили 13 випадків лихоманки Марбург

 • 301545 переглядiв

КИЇВ. 30 березня. УНН. В Екваторіальній Гвінеї підтвердили 13 випадків геморагічної лихоманки Марбург, після того, як очільник Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) закликав уряд країни офіційно повідомляти про нові випадки. Про це інформує УНН, посилаючись на Australian Associated Press.

Деталі

Міністерство охорони здоров'я Екваторіальної Гвінеї повідомило, що дев'ять людей померли, а один пацієнт одужав з початку епідемії, додавши, що відтоді було відстежено 825 контактів. Як відомо ВООЗ, країна підтвердила свій перший в історії спалах захворювання в лютому, а минулого тижня повідомила про дев’ять лабораторно підтверджених випадків і встановила загальну кількість смертей і ймовірних випадків у 20 кожен.

"ВООЗ відомо про додаткові випадки, і ми попросили уряд офіційно повідомити про ці випадки", - заявив генеральний директор організації Тедрос Аданом Гебреєсус.

За даними ВООЗ, вірусна хвороба Марбург — це вірусна геморагічна лихоманка, яка може призвести до летальності у 88% випадків захворювань. Симптоми включають лихоманку, втому, блювоту з кров’ю та діарею. Наразі немає вакцин або противірусних препаратів, схвалених для лікування хвороби. Лихоманка Марбург передається людям від фруктових кажанів і належить до того ж сімейства вірусів, які є причиною смертельної хвороби Ебола.

Окрім цього, спалах вірусу спостерігається в Танзанії, к північно-західному регіоні Кагера. ВООЗ повідомила, що співпрацює з місцевою владою та виробниками вакцин для проведення випробувань у постраждалих від епідемії країнах.

Нагадаємо

Міністерство охорони здоров'я Танзанії підтвердило, що п'ятеро людей померли, а ще троє проходять лікування від лихоманки Марбург, схожої на лихоманку Ебола.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    По Україні масштабна повітряна тривога

     • 599340 переглядiв

    Окупанти знизили активність на Кінбурнській косі - Гуменюк

     • 394333 переглядiв

    росіяни посеред ночі вдарили по Донеччині ракетами

     • 329628 переглядiв