ukenru
v-efiopiyi-startuvav-33-y-samit-afrikanskogo-soyuzu

В Ефіопії стартував 33-й саміт Африканського союзу

 • 26651 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Дводенний 33-й саміт Африканського союзу (АС) відкрився у неділю в столиці Ефіопії Аддис-Абебі в присутності 39 глав держав і урядів континенту, інші 16 країн-членів представлені міністрами. Про це повідомляє eNCA, інформує УНН.

Головна тема цьогорічного саміту - "Змусити замовчати зброю: створення сприятливих умов для розвитку Африки". На саміті буде проаналізовано, що вдалося зробити, а що ні в рамках прийнятого 7 років тому на саміті АС рішення домогтися до 2020 року припинення в Африці воєн і геноциду.

На нинішньому саміті відбудеться передача повноважень країни - голови Африканського союзу від Єгипту Південно-Африканській Республіці (ПАР).

Президент ПАР Сиріл Рамапоса вже визначив дві найважливіші миротворчі теми на найближчі 12 місяців: врегулювання становища в Лівії і повна реалізація мирної угоди в Південному Судані.

"Криза в Лівії є регіональною проблемою і вона повинна бути вирішена зусиллями самих африканців", - заявив на саміті Сиріл Рамапоса. Позицію Преторії підсилює той факт, що ПАР протягом 2020 року обіймає посаду непостійного члена Ради Безпеки ООН.

Африканський союз, який об'єднує 55 держав континенту, був заснований влітку 2002 року як правонаступник Організації африканської єдності. Штаб-квартира АС знаходиться в Аддіс-Абебі.

Як повідомлялося раніше в УНН, в ООН засудили порушення ембарго на постачання зброї в Лівію.

Українські Національні Новини

Новини Світу