v-amku-rozpovili-yak-v-ukrayini-kontrolyuyut-protses-virobnitstva-kuryatini

В АМКУ розповіли, як в Україні контролюють процес виробництва курятини

 • 7892 переглядiв

Ветеринарний нагляд та контроль передбачає передзабійний огляд, ветеринарно-санітарну експертизу та видачу ветеринарних супровідних документів, розповіли в АМКУ, посилаючись на дані, отримані від учасників ринку.

Зокрема, контрольні дослідження якості дезінфекції, безпечності кормів та води, бактеріологічні дослідження падежу та посліду проводяться фахівцями державних лабораторій Держпродспоживслужби, регулярно. Так, серологічні дослідження на Хворобу Ньюкасла та Грип птиці проводяться щоквартально, гістологічні дослідження на Грип птиці — кожні півроку.

“Також на підприємствах проводять дослідження за “Програмою контролю сальмонельозу птиці в Україні”, — розповіли у Комітеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що ми їмо: в Україні протестували курятину відомих торгових марок

У Комітеті також констатували покращення ситуації зі здоров’ям птиці в Україні.

В АМКУ розповіли, що протягом 2016 — 2017 років на території країни було зафіксовано 9 випадків високопатогенного грипу птиці. Тоді як у 2018 році — жодного випадку захворювання виявлено не було.

Раніше УНН повідомляв, що найбільший в Україні виробник і експортер курятини “Миронівський хлібопродукт” щодня проводить дві тисячі тестів на виробництві.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Близько 60% прокурорів ГПУ пройшли переатестацію – Рябошапка

     • 12014 переглядiв

    Садовий заявив, що оскаржить заставу

     • 11250 переглядiв

    Суд обрав для Садового заставу у понад мільйон гривень

     • 29520 переглядiв

    Суд обрав для Садового заставу у понад мільйон гривень

     • 9286 переглядiв

    ПриватБанк перейшов від Мінфіну до Кабміну: що відомо

     • 13400 переглядiв

    Крим - це Україна: Київ поскаржився Держдепу на компанію Apple

     • 16737 переглядiв

    Трамп опублікував фото в образі Роккі

     • 17628 переглядiв