uzimku-litva-gotova-nadati-pidtrimku-energetichnomu-sektoru-ukrayini

Узимку Литва готова надати підтримку енергетичному сектору України

 • 213810 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. Литва готова надати підтримку енергетичному сектору України, як це було минулої зими, заявив головний радник президента Литви Ярослав Неверович під час засідання робочої групи з питань енергетичної безпеки формули мирного врегулювання при Президентові України, пише LRT, передає УНН.

Цитата

"Події минулої зими в Україні показали, що енергетичний сектор є однією з головних мішеней російських атак, оскільки агресор прагне зруйнувати основи держави та зламати оборонний дух народу. Щоб забезпечити стійкість енергетичного сектору та безпеку енергопостачання, ми повинні об'єднати зусилля та працювати разом. Литва буде стояти разом з Україною цієї зими", - сказав Кястутіс Нів'єровіч у коментарі BNS.

Деталі

Наразі Литва вже надала Україні два автотрансформатори великої потужності, 274 трансформатори та аксесуари до них, інше обладнання для підтримки мережі, а також понад 1 000 генераторів та мобільну теплову котельню. У найближчому майбутньому планується надання додаткової допомоги.

Пан Неверович зазначив, що Литва також готова поділитися передовим досвідом литовських регуляторів у сфері енергетики та ядерної енергетики, а також досвідом декарбонізації теплового сектору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава МЗС Литви закликав ЄС прискорити доставку Україні боєприпасів

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Голова спецслужби Сербії пішов у відставку після санкцій США

     • 308939 переглядiв

    Проєкт Starlink Ілона Маска вийшов на беззбитковість

     • 197799 переглядiв

    Росіяни обстріляли прокордоння Сумщини

     • 143304 переглядiв