usi-khto-spivpratsiuie-z-okupantamy-zokrema-vede-biznes-iz-rosiianamy-vorohy-ukrainy-nardep

Усі, хто співпрацює з окупантами, зокрема веде бізнес із росіянами - вороги України - нардеп

 • 65361 переглядiв

Усі, хто співпрацює з окупантами, зокрема веде бізнес із представниками рф - вороги України. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловив член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Геннадій Касай.

Усі, хто співпрацює сьогодні з окупантами - вороги нашої держави, це моя принципова позиція, про яку я від початку повномасштабної війни говорю. Тому це не ок, потрібно, щоб компетентні органи це перевіряли і якщо це так - ухвалити щодо них (тих, хто веде бізнес із представниками рф - ред.) рішення відповідні

- наголосив Касай.

Крім того, за його словами, співпраця з компаніями, які не платять податки - теж ганебна. "У нас війна і тому нам потрібно, щоб бюджет наповнювався і, щоб ми могли захищати нашу країну", - пояснив нардеп.

Нагадаємо

Раніше УНН повідомляв, що Omega Terminal S.A. S.A. Іпатова служить основним прикриттям для її керівника - громадянина рф Іпатова, яке дає йому змогу спокійно працювати в Україні. Згідно з відкритими даними, швейцарська компанія Іпатова є засновником однойменної української компанії "Омега Термінал-Україна". 

Примітно, що ця компанія росіянина працює з компанією "Аттолло Гранум", через яку одеські бізнесмени Гроза і Науменко спробували зберегти контроль над зерновим терміналом "Олімпекс".

"Аттолло Гранум" також фігурує в кількох кримінальних провадженнях за фактами  ухилення від сплати податків, а також, з великою ймовірністю, активно співпрацює з підсанкційним контрабандистом Вадимом Альперіним. Іпатов також керує ще однією швейцарською компанією Грози і Науменка - GNT Europe SA. 

Ця компанія не просто входить до агрохолдингу GNT Group Грози та Науменка, вона володіє в Україні частками в низці компаній, які продовжують працювати і після широкомасштабного вторгнення росії. Ба більше, деякі навіть підозрюються в сірому експорті зернових.

Популярні

Новини по темі

У Києві через спеку знову обмежено рух вантажівок

 • 30347 переглядiв

Дніпропетровщина: знищено ворожий дрон-розвідник

 • 21332 переглядiв