ukenru
uryad-skhvaliv-strategiyu-integrovanogo-upravlinnya-kordonami

Уряд схвалив Стратегію інтегрованого управління кордонами

 • 11334 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. Кабінет Міністрів України схвалив Національну стратегію інтегрованого управління кордонами до 2025 року. Відповідне розпорядження було ухвалено на засіданні уряду, передає УНН з посиланням на прес-служби КМУ.

За словами віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, голови Міжвідомчої робочої групи з питань інтегрованого управління кордонами, Іванни Климпуш-Цинцадзе, Стратегія покликана ефективно імплементувати принципи інтегрованого управління кордонами, проголошені Угодою про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Як наголосила віце-прем'єр, робота у цьому напрямі є одним з зобов’язань України в рамках поглибленої секторальної інтеграції України з Євроcоюзом, а саме в секторі юстиції, свободи та безпеки.

Наступним важливим кроком, за її словами, має стати затвердження Плану заходів з реалізації Стратегії. Проект плану вже створений.

Вона також пояснила, що під час розробки Стратегії були враховані найкращі європейські практики та сучасні підходи у сфері інтегрованого прикордонного менеджменту. Окрім того, завдання з удосконалення механізму координації реалізації державної політики у сфері інтегрованого управління кордонами визначено Указом Президента України від 17 березня 2018 року.
Як уточнили в прес-службі уряду, Стратегія містить національно адаптовані кращі європейські практики на основі європейських принципів інтегрованого управління кордонами за 11-ма напрямками та завданнями. Зокрема йдеться про охорону державного кордону, пропуск в установленому порядку через державний кордон осіб, транспортних засобів і вантажів, здійснення запобіжних заходів з протидії транскордонній злочинності, охорону суверенних прав України в її виключній (морській) економічній зоні, аналіз ризиків з використанням спільної інтегрованої моделі аналізу ризиків держав-членів ЄС на національному та міжнародному рівнях тощо.

Нагадаємо, в березні уряд затвердив групу з комплексного управління кордонами, яка буде займатись впровадження європейських практик, зокрема з урахуванням досвіду Фінляндії, Німеччини, Польщі та Литви.

Українські Національні Новини

Політика