uryad-pogodiv-ratifikatsiyu-ugodi-z-moldovoyu-pro-pobudovu-mostu-cherez-dnister-1

Уряд погодив ратифікацію угоди з Молдовою про побудову мосту через Дністер

 • 272784 переглядiв

КИЇВ. 8 серпня. УНН. Кабінет Міністрів України схвалив проєкт закону щодо ратифікації міжурядової угоди з Молдовою про будівництво мосту через річку Дністер. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, повідомляє УНН.

Цитата

«Схвалюємо проєкт закону щодо ратифікації міжурядової угоди про будівництво мосту через Дністер. Це ключовий елемент транспортного коридору Київ – Кишинів», - заявив Швигаль.

За його словами, українські експортери матимуть зручний шлях до південно-східної Європи та збільшать обсяги експорту товарів.

Нагадаємо

12 червня Україна та Молдова підписали угоду про будівництво мосту через Дністер спільному кордоні. Новий міст буде побудовано на українсько-молдовському державному кордоні в районі населених пунктів Ямпіль (Україна) – Косеуць (Молдова).

Доповнення

Ямпільський міст стане альтернативою паромній переправі на прикордонному переході «Ямпіль – Косеуць», яка не працює впродовж кількох років. Також міст, як очікується, дозволить розвантажити міжнародний пункт пропуску «Могилів-Подільський – Отач», через який проходить практично весь транспортний потік між Україною та Молдовою.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Арахамія вважає, що нардеп Торохтій має скласти мандат

     • 296042 переглядiв