uryad-italiyi-virishiv-obmezhiti-zrostannya-tsin-na-aviakvitki-rishennya-rozkritikuvali-u-ryanair

Уряд Італії вирішив обмежити зростання цін на авіаквитки. Рішення розкритикували у Ryanair

 • 966915 переглядiв

КИЇВ. 12 серпня. УНН. Італійський уряд затвердив нові правила, що обмежують зростання цін на авіаквитки для внутрішніх рейсів між островами та континентальною частиною Італії. Авіакомпанії негативно відреагували на рішення, повідомляє Рolitico, передає УНН.

Деталі

Італійський уряд планує обмежити зростання цін на авіаквитки для внутрішніх рейсів між континентальною частиною Італії та Сицилією чи Сардинією. Авіакомпанії не зможуть підвищувати ціни більш ніж на 200% від середньої вартості рейсів між цими напрямками.

Середній цінник встановлюватиметься на основі даних про ціни на авіаквитки за останній рік. Уряд ще не повідомив, як саме буде розраховуватися середня вартість.

Таке рішення було ухвалено після того, як ціна на квитки авіакомпаній на обидва італійські острови різко зросла. Влада сподівається, що це рішення зробить подорожі літаком більш доступними для людей.

Авіакомпанії негативно відреагували на рішення уряду. Генеральний директор Ryanair Едді Вілсон назвав такий крок протизаконним. Він сказав, що це рішення суперечить європейському законодавству і є втручанням у вільний ринок Європи.

Представники Єврокомісії заявили, що зв'язалися з владою Італії і сподіваються отримати «детальнішу інформацію про ухвалене рішення». Зазначається, що Єврокомісія підтримує заходи, які покращують повітряне сполучення за доступними цінами, проте «головним гарантом низьких цін завжди є якісна конкуренція».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіакомпанія "Ryanair" готова повернутись в Україну вже за два тижні після закінчення війни

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Ворожий удар по Оріхову: поліція показала наслідки

     • 1025759 переглядiв

    У Кривому Розі обійшлося без втрат - Вілкул

     • 797899 переглядiв

    У Кривому Розі вибухи - Вілкул

     • 2806298 переглядiв