ukenru
uryad-dav-zelene-svitlo-liberalizatsiyi-reyestratsiyi-avtivok-i-prisvoyennya-yim-nomeriv

Уряд дав "зелене світло" лібералізації реєстрації автівок і присвоєння їм номерів

 • 22730 переглядiв

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. Кабінет міністрів у п’ятницю підтримав пропозицію Міністерства внутрішніх справ щодо підтримки проекту закону про внесення змін до закону України про дорожній рух, яка допоможе лібералізувати процес реєстрації транспортних засобів і присвоєння номерних знаків. Про це на брифінгу за підсумками засідання уряду повідомив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні уряд підтримав пропозицію Міністерства внутрішніх справ щодо підтримки проекту закону про внесення змін до закону України про дорожній рух. Зокрема планується цими змінами дещо лібералізувати процес реєстрації транспортних засобів і присвоєння номерних знаків", - сказав він.

Так, зі слів Гончарова, якщо раніше при реєстрації транспортного засобу людина отримувала в сервісному центрі і свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, і номерні знаки, МВС пропонує, щоб отримували виключно свідоцтво, а безпосередньо номерний знак людина придбала в тому місці, яке має виготовляти ці номерні знаки, на власний вибір.

"Це спрощує процес забезпечення номерними знаками громадян – вони можуть обирати будь-які комбінації з вільних, а не лише ті, які перебувають у сервісному центрі, де проводиться реєстрація. Це дасть можливість розширити можливість реєстрації через електронні кабінети, через ЦНАПи, інші можливості, і суттєво спростить життя як бізнесу, так і громадянам", - зазначив заступник міністра.

Нагадаємо, раніше уряд прийняв рішення про дозвіл використання е-свідоцтва користувачам авто на рівні з власниками.

Українські Національні Новини

Політика