uriady-i-kompanii-z-34-krain-peredaly-ukraini-maizhe-6-tysiach-tonn-dopomohy-dlia-enerhetyky

Уряди і компанії з 34 країн передали Україні майже 6 тисяч тонн допомоги для енергетики

 • 19170 переглядiв

Протягом 2023 року року Україна отримала 496 вантажів гуманітарної допомоги для енергетичного сектору загальною вагою майже 6 000 тонн. Допомога урядів та компаній з 34 країн світу мала у своєму складі: генератори, трансформатори та інше електрообладнання. Більшість з наданого обладнання вже розподілено в енергетичному секторі України.

У 2023 році близько 120 компаній, урядових інституцій і громадських організацій з 34 країн направили Україні 496 вантажів гуманітарної допомоги для енергетичного сектору. Про це повідомляє УНН із посиланням на Міністерство енергетики України.

За координації Міністерства енергетики протягом 2023 року в Україну надійшло 496 вантажів гуманітарної допомоги для енергетичного сектору загальною вагою 5 938 тонн. Донорами допомоги у 2023 році стали близько 120 компаній, урядових інституцій і громадських організацій з 34 країн

- інформує Міненерго.

Серед отриманого устаткування вказуються генератори, трансформатори та автотрансформатори, обмежувачі перенапруги, автоматичні вимикачі різної потужності, спецтехніка тощо. Частина отриманого обладнання (понад 5,2 тисячі тонн), згідно з інформацією відомства, вже розподілене між 104 компаніями паливно-енергетичного комплексу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міненерго запевняє, що підвищення тарифу на електроенергію українцям з 1 січня не буде

Найбільше допомоги отримали енергетичні компанії Миколаївщини (657 тонн), Донеччини (494 тонни), Херсонщини (454 тонни), також устаткування від партнерів було передано для потреб енергокомпаній Харківської, Чернігівської, Сумської, Запорізької та Одеської областей.

За словами міністра енергетики України Германа Галущенко, підготовка до опалювального сезону в умовах війни стала справжнім викликом для енергетиків, але ремонти були здійснені, зокрема за рахунок енергетичного обладнання від партнерів.

Нагадаємо

Україна стикається з дефіцитом в енергосистемі, оскільки споживання електроенергії зростає; екстрену допомогу надали Румунія, Словаччина та Польща, а громадян закликали до економії

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти завезли на ТОТ працівників з рф для ремонту своєї техніки

Ігор Тележніков

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні запустили перший у світі Food Train

     • 20147 переглядiв

    Вибухи пролунали в Херсоні - ЗМІ

     • 21157 переглядiв

    Загинув командир катера рф в окупованому Криму - росЗМІ

     • 26611 переглядiв