uriad-zatverdyv-dokumenty-yaki-spryiatymut-funktsionuvanniu-mizhnarodnoho-reiestru-zbytkiv

Уряд затвердив документи, які сприятимуть функціонуванню Міжнародного реєстру збитків

 • 26028 переглядiв

Кабінет міністрів України схвалив два документи для забезпечення ефективного функціонування Міжнародного реєстру збитків, який допоможе реєструвати та відшкодовувати збитки, завдані росією, і базуватиметься в Нідерландах.

Кабінет міністрів України затвердив два документи, які сприятимуть якісному функціонуванню Міжнародного реєстру збитків, який був створений рішенням Ради Європи та працюватиме в Нідерландах. Про це повідомив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль, передає УНН.

Головним ресурсом нашої відбудови мають стати конфісковані російські активи. Всі розуміють, що це справедливо і правильно. Для легітимної конфіскації Україна запропонувала чітку і зрозумілу дорожню карту

 - повідомив Шмигаль.

Він зазначив, що один із ключових елементів — це робота Міжнародного реєстру збитків, який був створений рішенням Ради Європи та працюватиме в Нідерландах.

"Сьогодні затвердили два документи, які сприятимуть якісному функціонуванню реєстру. З огляду на те, що цей реєстр працюватиме в електронній формі, то Мінцифра та Мін’юст України мають розробити й передати технічні вимоги для створення програмного забезпечення такого реєстру", - зазначив Шмигаль.

За його словами, Мінцифра також має розробити можливість для українців подавати через Дію заяви про відшкодування збитків або втрат.

"Другий документ у цьому напрямку — це наші пропозиції щодо класифікації категорій збитків, що підлягають компенсації. Це дозволить системно підійти до передавання всієї інформації про збитки, втрати та шкоду, яку заподіяла росія як державі Україна, так і кожному з наших громадян та українським юридичним особам", - розповів Шмигаль.

Доповнення

Уряд Нідерландів ухвалив рішення про створення Міжнародного реєстру збитків. Це міжнародна організація, яка займатиметься питаннями щодо відшкодування росією збитків, завданих Україні внаслідок військової агресії.

Прямі збитки від російської агресії становлять приблизно 750 млрд доларів, а разом з непрямими збитками сума сягатиме одного трильйона доларів. 

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У заручниках у ХАМАС залишаються 137 людей – ЗМІ

     • 22518 переглядiв

    Шторм у Криму: на пляжі у Гурзуфі знайшли тіло чоловіка

     • 22195 переглядiв