uriad-vydilyv-85-mlrd-hrn-na-vidnovlennia-vodopostachannia-v-pivdennykh-rehionakh

Уряд виділив 8,5 млрд грн на відновлення водопостачання в південних регіонах

 • 27748 переглядiв

Внаслідок агресії рф в південних регіонах України виникли проблеми з водопостачанням. На їх вирішення уряд виділив 8,5 млрд гривень. Про це повідомив прем’єр - міністр Денис Шмигаль, якого зацитував урядовий портал, передає УНН.

Внаслідок підриву росією Каховської ГЕС та постійних обстрілів частина населених пунктів на Півдні України зіткнулася з проблемою водопостачання. Ще влітку були розпочаті роботи з прокладання магістральних водогонів на ділянці Інгулець — Кряжеве (Кривий Ріг), Покров –– Нікополь — Марганець та Запоріжжя — Томаківка — Марганець. Загалом на це уряд виділив 8,5 млрд грн 

- зазначив прем’єр - міністр Денис Шмигаль.

Деталі

Сьогодні відбулася нарада щодо реалізації проектів з будівництва магістральних водогонів. На ній учасники зустрічі заслухали інформацію про поточний стан виконання робіт і потреби в додатковому фінансуванні.

За даними Держагентства відновлення, завезене потрібне обладнання, будівництво водогонів триває, і на початку наступного року вже очікуються результати.

Також урядовці обговорили комплексне розв’язання проблеми водопостачання в місті Миколаєві.

Територія, яка постраждала через підрив російськими окупантами Каховської ГЕС, більша ніж зона відчуження ЧАЕС – Рувін25.12.23, 15:25

Ганна Оніщенко

Політика

    Популярні

    Новини по темі