uriad-pryznachyv-novoho-holovu-derzhspetszviazku-nym-stav-viiskovyi-yurii-myronenko

Уряд призначив нового голову Держспецзв'язку: ним став військовий Юрій Мироненко

 • 23609 переглядiв

Новим головою Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України призначено військового Юрія Мироненка. Це відбулося після звільнення попереднього керівництва через звинувачення у розкраданні 62 мільйонів гривень.

Кабмін призначив на посаду голови Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України військового Юрія Мироненка. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук в Telegram, передає УНН.

Призначено Мироненка Юрія Миколайовича Головою Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України

- написав Мельничук.

Крім того, на сьогоднішньому засіданні було призначено Олександра Семирга першим заступником голови Державної митної служби. Також Віталія Половенка - заступником Міністра оборони України.

Погоджено призначення:

- Чубенка Антона Григоровича заступником голови Полтавської обласної державної адміністрації;

- Когута Володимира Миколайовича заступником голови Полтавської обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації;

- Ващенка Івана Олександровича заступником голови Чернігівської обласної державної адміністрації.

Доповнення

За даними Forbes, Юрій Мироненко з початку повномасштабного вторгнення  воював у складі 112 бригади тероборони Києва. Пізніше обійняв посаду Заступника начальника штабу 129 батальйону 112 бригади. Після цього очолив Відділ по роботі з добровольчими формуваннями територіальних громад 112 бригади. Нагороджений нагрудним знаком "Срібний хрест".

Нагадаємо

20 листопада Кабінет міністрів України звільнив керівництво Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України - очільника відомства Юрія Щиголя та його заступника Віктора Жору.

Наступного дня стало відомо, що САП і НАБУ повідомили про підозру Щиголю, його заступнику Віктора Жору та іншим у заволодінні понад 62 млн грн.

24 листопада колишній голова Держспецзв'язку Юрій Щиголь, підозрюваний у розкраданні 62 мільйонів гривень, вийшов під заставу в 25 мільйонів гривень.

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У заручниках у ХАМАС залишаються 137 людей – ЗМІ

     • 22518 переглядiв

    Шторм у Криму: на пляжі у Гурзуфі знайшли тіло чоловіка

     • 22195 переглядiв