uriad-prodovzhyv-mozhlyvist-vykorystannia-paperovykh-deklaratsii-pry-vvezenni-humanitarnoi-dopomohy-v-ukrainu

Уряд продовжив можливість використання паперових декларацій при ввезенні гуманітарної допомоги в Україну

 • 4106 переглядiв

Кабінет Міністрів продовжив можливість використання паперових декларацій для ввезення гуманітарної допомоги в Україну до 1 квітня наступного року. Одночасно з цим з 1 грудня цього року отримувачі можуть почати використовувати цифровий механізм для ввезення гуманітарної допомоги. Тобто подавати декларацію онлайн через Автоматизовану систему реєстрації гуманітарної допомоги.

Кабінет Міністрів продовжив можливість використання паперових декларацій для ввезення гуманітарної допомоги в Україну до 1 квітня наступного року. Про це повідомило міністерство соціальної політики України, пише УНН.

Деталі

Завдяки цьому рішенню організації, які завозять гуманітарну допомогу, можуть продовжувати свою діяльність за звичними процедурами. Проте одночасно з цим з 1 грудня цього року отримувачі можуть вже почати використовувати цифровий механізм для ввезення гуманітарної допомоги. Тобто подавати декларацію онлайн з використанням Автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги.

Також в повідомленні йдеться, що за перехідний період, який триватиме до 1 квітня, Мінсоцполітики, у співпраці з іншими органами влади та громадянським суспільством, продовжить опрацьовувати пропозиції для покращення правового регулювання процедури ввезення та обліку гуманітарної допомоги.

Водночас фонди, громадські організації та інші отримувачі зможуть адаптувати свої процеси до використання цифрової системи та оцінити її переваги.

Нагадаємо

9 листопада Верховна Рада ухвалила законопроєкт № 9111 про спрощення процедури ввезення, обліку та розподілу гуманітарної допомоги.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС виділяє 110 млн євро на гуманітарну допомогу Україні

Ганна Оніщенко

Політика

    Популярні

    Повітряні Сили вночі збили 13 ударних дронів

     • 57913 переглядiв

    У Білому домі прокоментували візит Орбана до Москви

     • 101603 переглядiв

    Японія і Камбоджа розміновуватимуть Україну

     • 96918 переглядiв

    У Криму після вибуху горить газорозподільний вузол

     • 77843 переглядiв

    Новини по темі

    Пункти незламності по Україні відкрили на майже 80%

     • 4016 переглядiв