uriad-lytvy-vydilyv-maizhe-9-mln-yevro-na-pidtrymku-ukrainskykh-bizhentsiv-u-kraini

Уряд Литви виділив майже 9 млн євро на підтримку українських біженців у країні

 • 15272 переглядiв

Уряд Литви виділив майже 9 млн євро на допомогу українським біженцям. Кошти підуть на дитячі виплати, соціальну допомогу школярам, часткове покриття витрат на опалення, воду та оренду житла.

Литовський уряд виділив майже 9 мільйонів євро на допомогу українським біженцям у країні. Кошти будуть спрямовані на дитячі виплати, соціальну допомогу школярам, ​​соціальні виплати, часткове покриття витрат на опалення та воду, на підтримку оренди житла. Про це пише видання LRT, передає УНН.

Деталі

Як пише видання, Кабмін Литви виділив Міністерству соціального захисту та праці 8,7 млн ​​євро на допомогу українцям, а майже 10 тис. євро виділив Міністерству охорони здоров'я.

Кошти будуть спрямовані на дитячі виплати, соціальну допомогу школярам, ​​соціальні виплати, часткове покриття витрат на опалення та воду, на підтримку оренди житла тощо

- пише видання.

Зазначається, що у Міністерстві соціального захисту та праці повідомили, що Литва виділила з державного бюджету понад 114 мільйонів євро на допомогу українцям у Литві. Литва у 2022 році витратила на таку допомогу 34,5 млн євро.

Нагадаємо

На прохання Києву уряд Литви більше не покриватиме витрати на навчання для українських біженців, але деякі університети та коледжі залишать безоплатне навчання для студентів.

Павло Башинський

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Війська рф вдарили по селищу на Херсонщині: поранено 2 людей

     • 30263 переглядiв

    Іран через Угорщину попередив Ізраїль, що планує атаку - ЗМІ

     • 13806 переглядiв