unikalni-kostiumy-adaptyvnyi-odiah-dlia-viiskovykh-yakyi-biznes-stvoriuiut-ukrainski-zhinky-pid-chas-viiny

Унікальні костюми, адаптивний одяг для військових: який бізнес створюють українські жінки під час війни

 • 3399 переглядiв

Завдяки благодійному фонду "МХП-Громаді" та конкурсу бізнес-ідей "Роби своє" українці мають змогу отримати грант на відкриття власної справи. У "МХП-Громаді" розповіли, які напрямки підприємницької діяльності обирають вітчизняні жінки,  передає УНН.

Деталі

Так, за словами представників благодійного фонду, переможниці конкурсу бізнес-ідей "Роби своє" отримавши грант не просто забезпечують себе, розвивають громаду, а й наближають Перемогу.

До прикладу, вишивальниця з 20-річним стажем Тетяна Панасенко з Вінниці на новій вишивальній машинці створює унікальні костюми, які пропагують українську культуру. А Катерина Кокот, яка через війну виїхала з Ірпеня до Миронівки, в оновленій Майстерня одягу "КаТюр" створює не лише моделі на замовлення, а й шиє адаптивний одяг для військових.

"Такі приклади нагадають: завжди є можливості розвиватися. І бути серцем і справами з Україною", - резюмували в "МХП-Громаді".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переможниця "Роби своє" масштабувала кондитерський бізнес 

Нагадаємо

Наприкінці травня організатори конкурсу бізнес-ідей для підприємців у малих містах та селах "Роби своє" оголосили переможців 2023 року. Цього року благодійний фонд "МХП-Громаді", який був організатором конкурсу, підтримав 80 бізнес-проєктів  на загальну суму понад 7,4 млн грн.

Усього було отримано 615 заявок від малих підприємців з усієї країни. Зокрема, найбільше бізнес-ідеї подавали в Київській (22%), Черкаській (12%), Дніпропетровській (11%), Вінницькій (9%) та Львівській (9%) областях.

Основними критеріями для відбору переможців стали інноваційність проєктів, економічна складова, створення нових робочих місць, соціальна значущість та залучення до бізнесу чи роботи переселенців. Грантову підтримку отримали як чинні бізнеси, що розширюються або релокуються, так і підприємці, які мають бізнес-ідею і тільки шукають фінансування для її реалізації.

Довідка

"МХП-Громаді" – український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія – комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Негода залишила без світла понад 80 міст і сіл в Україні

     • 2884 переглядiв

    Рейтинг Байдена впав до мінімуму на тлі війни в Газі – опитування

     • 3586 переглядiв

    Очільник Пентагону прибув до Києва

     • 3799 переглядiв

    У квартирі в Києві вибухнула граната, загинули військовий і жінка

     • 19981 переглядiв

    росіяни поранили ще одного жителя Донеччини

     • 4031 переглядiв

    Ворог тричі за добу атакував Очаківську громаду на Миколаївщині

     • 9317 переглядiв