umova-yes-ta-mvf-uryad-zbilshiv-chiselnist-aparatu-derzhmitsluzhbi

Умова ЄС та МВФ: уряд збільшив чисельність апарату Держмитслужби

 • 42076 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Уряд прийняв рішення щодо перерозподілу штатної чисельності митних органів для виконання оновлених завдань і функцій, що є однією з умов співпраці з ЄС і МВФ. Про це повідомило Міністерство фінансів України, пише УНН.

Деталі

Просування реформи митного адміністрування та заходи, спрямовані на оптимізацію митної служби , є умовами співпраці з ЄС і МВФ.

Прийнятою сьогодні постановою планують оптимізувати кількість працівників Держмитслужби та її територіальних органів. Це спрямовано на реалізацію реформи митного адміністрування без залучення додаткового фінансування з державного чи місцевих бюджетів.

Зокрема передбачено збільшення граничної чисельності апарату Держмитслужби на 200 посад за рахунок зменшення граничної чисельності її територіальних органів.

Також мають виокремити з із загальної чисельності працівників 126 посад, які призначені для обслуговування та не відносяться до державної служби.

В повідомлені йдеться, що дане рішення посилить декілька напрямків діяльності Держмитслужби, а саме розвиток міжнародного співробітництва між Держмитслужбою та митними адміністраціями держав ЄС, запровадження автоматизованої оцінки ризиків у зв’язку з реалізацією електронного декларування товарів, тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На прохання США: уряд пропонує збільшити граничну чисельність штату НАБУ до 1 тис. людей

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський зідзвонився із Президенткою Словаччини

     • 55509 переглядiв