ukroboronprom-uviishov-do-top-50-svitovykh-oboronnykh-kompanii

Укроборонпром увійшов до топ-50 світових оборонних компаній

 • 15812 переглядiв

Українська оборонна промисловість посіла 49 місце в рейтингу Defense News, піднявшись на 16 позицій. Виторг компанії за 2023 рік зріс на 72% до $2,2 млрд, що є найшвидшим зростанням серед 100 найбільших оборонних компаній світу.

Акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість" вперше увійшло до топ-50 всесвітніх оборонних компаній за рейтингом Defense News. Про це повідомив у Telegram-каналі міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін, передає УНН

Деталі 

Він підкреслив, що торік Укроборонпром посідав 65 місце, а наразі "перестрибнув одразу 16 сходинок".

За даними Камишіна, із сотні найбільших оборонних компаній світу Укроборонпром зростає найшвидше. Його виторг за 2023 рік виріс на 72% — до $2,2 млрд.

"Ціль усієї української оборонки одна — виробляти якомога більше зброї для Сил оборони, виробляти її якнайшвидше та максимально якісно, адаптуватися та модернізуватися щохвилини, щоб зберегти життя наших воїнів", — підкреслив міністр.

За його переконаннями, "після перемоги саме оборонка стане одним з найважливіших експортних напрямків української економіки".

Допоможе посилити співпрацю з США: "Укроборонпром" відкрив представництво у Вашингтоні 09.07.24, 18:37

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Олександр Хижняк виборов золото в боксі на Олімпіаді-2024

     • 7948 переглядiв

    Армія РФ атакувала Сумщину керованими авіабомбами

     • 18151 переглядiв