ukroboronprom-pidpisav-iz-cheskoyu-kompaniyeyu-dogovir-pro-remont-i-spilni-rozrobki-bronetekhniki

"Укроборонпром" підписав із чеською компанією договір про ремонт і спільні розробки бронетехніки

 • 3262711 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Державний концерн "Укроборонпром" і чеський виробник військової техніки, компанія VOP CZ, 6 лютого досягли домовленостей у сфері бронетехніки та підписали відповідні двосторонні документи про співпрацю. Про це інформує УНН, посилаючись на Telegram концерну.

Деталі

Зазначається, що "Укроборонпром" і VOP CZ визначили за пріоритет виробництво, ремонт і спільні розробки броньованої техніки, а також створення ланцюжків постачання деталей та виробів. До офіційної делегації Чехії увійшли керівництво Міжурядової агенції оборонної співпраці (AMOS) при Міністерстві оборони та заступник глави МЗС Ярослав Кюрфюрст.

Досягнуті домовленості є наповненням угоди про створення спільного оборонного кластера з Чехією, яку "Укроборонпром" та AMOS уклали наприкінці 2022 року, повідомляє концерн. Загалом співпраця передбачає виробництво військової техніки, збільшення обсягів виробництва боєприпасів різних калібрів, розбудову сервісних хабів з обслуговування та ремонту ОВТ, а також співпрацю у сфері високих технологій, зокрема, створення спільних науково-дослідних центрів.

Цитата

"Поглиблення партнерства з Чеською Республікою в оборонній галузі сприятиме подальшій інтеграції України в ОПК Північноатлантичного альянсу. На сьогодні Концерн вже має низку домовленостей про співпрацю з понад десятьма країнами-членами НАТО", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо

Чеська компанія Czechoslovak Group, що займається модернізацією танків для України, на початку січня повідомила про розширення виробництва.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Данія відправить Україні списані танки Leopard 1

     • 2083079 переглядiв

    Сирійський режим просить США та ЄС зняти санкції

     • 984098 переглядiв

    Зеленський зустрівся із королем Британії Чарльзом ІІІ

     • 778105 переглядiв