ukrenerho-otrymala-status-povnopravnoho-chlena-entso-e

"Укренерго" отримала статус повноправного члена ENTSO-E

 • 34354 переглядiв

Укренерго стане 40-м повноправним членом ENTSO-E з 1 січня 2024 року, що посилить інтеграцію України з європейським енергетичним сектором та надасть право голосу при прийнятті рішень в асоціації.

НЕК "Укренерго" стала повноправним членом Асоціації Європейської мережі операторів системи передачі електроенергії ENTSO-E. Це означає, що Україна стала невід’ємною частиною "енергетичного Євросоюзу". Про це УНН повідомляє з посиланням на "Укренерго".

Таке рішення 14 грудня прийняв вищий керівний орган ENTSO-E - Генеральна Асамблея. З 1 січня 2024 року оператор української енергосистеми стане 40-м членом об’єднання

- йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що  "Укренерго"  отримає доступ до всіх прав та обов’язків повноправного члена ENTSO-E. Найголовніше - матиме право голосу під час засідань Генеральної Асамблеї та Правління ENTSO-E, тобто буде впливати на прийняття стратегічних рішень щодо функціонування та розвитку загальноєвропейської енергетичної мережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єврорада вирішила розпочати переговори про вступ України та Молдови  

Ззаначається, що голос "Укренерго" буде четвертим за чисельністю споживачів в енергосистемі  після Франції, Італії та Іспанії. В Німеччині чотири системних оператори, які мають рівну кількість балів при голосуванні.

Об'єднання української енергосистеми з мережею континентальної Європи, а тепер і отримання НЕК "Укренерго" статусу повноправного члена ENTSO-E знаменують досягнення ще однієї важливої віхи для України на шляху до євроінтеграції. Це – важливий історичний крок, який значною мірою сприятиме підвищенню енергетичної безпеки, стійкості нашої енергосистеми, а також стабільності електропостачання

- зазначив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Доповнення

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомляв, що завдяки рішенню Європейської мережі системних операторів передачі електроенергії (ENTSO-E) Україна матиме змогу імпортувати 1,7 ГВт електроенергії.

Анна Мурашко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    "Укренерго" отримала статус повноправного члена ENTSO-E

     • 34354 переглядiв