ukenru
ukrayintsya-zatrimali-za-finansuvannya-lnr

Українця затримали за фінансування "ЛНР"

 • 9955 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. У Київській області затримали чоловіка за фінансування "ЛНР", підготовлено повідомлення йому про підозру. Про це УНН повідомила прес-служба прокуратури Київської області.

За даними слідства, затриманий — громадянин України, який періодично проживає у Києві та на території тимчасово окупованого Луганська, де працює на посаді заступника генерального директора одного з товариств, яке здійснює господарську діяльність та регулярно сплачує податки до бюджету "Луганської народної республіки".

Зазначено, що вчора правоохоронці на підставі ухвал слідчого судді провели обшук за місцем проживання цього громадянина. У ході обшуку виявлено та вилучено посвідчення "удостоверение личности военнослужащего ЛНР" та "удостоверение ветерана боевых действий", видані на його ім’я.

"На даний час вказаний чоловік затриманий у порядку ст. 208 КПК України. Підготовлено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-5 КК України (здійснення фінансування окремої терористичної організації) та клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без внесення застави. Досудове розслідування триває", - йдеться у повідомленні.

Чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, співробітники СБУ викрили у Донецькій області антиукраїнського інтернет-агітатора.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП